Ett helt nytt organ i stället för ett reservdelsorgan

Mycket forskning pågår nu om hur man kan producera mänskliga organ, för att ersätta sådana som inte längre fungerar. Här om dagen presenterades dock forskning som har en mycket annorlunda approach. I stället för ett helt nytt hjärta så har man här med hjälp av mänskliga stamceller skapat en slags mini-hjärtan som hjälper ett försvagat hjärta.

Mini-hjärtana slår precis som vanliga hjärtan och består av vanliga hjärtceller, som odlats fram i labbet. De formas som en liten ring som placeras i de lägre extremiteterna och hjälper till med att pumpa runt blodet.

Fördelen är att man på det här sättet inte skapar ett så pass komplicerat organ som ett hjärta, men ändå kan man lösa problemet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln