Ny ledtråd kring hur kalorireduktion leder till ett längre liv

Autofagocytos är en process där cellen rensar ut organeller och annat material i cellen som inte längre fungerar. Sedan tidigare finns forskning som visar att denna process förstärks av kalorireduktion. Nu har det kommit ännu tydligare resultat, som även visar på sambandet med metionin.

Kalorireduktion har visat sig förlänga livet för de flesta arter, inklusive däggdjur. Tidigare har det visats att det egentligen räcker att minska på mängden metionin i kosten för att få samma effekt.

Den nya undersökningen visar att en minskad mängd metionin i kosten dramatiskt ökar autofagocytos. Ett kausalt samband har kunnat fastställas, vilket gör att man nu kommit ett steg närmare att första hur kalorireduktion leder till ett längre liv.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln