Fler steg mot att återställa immunsystemet i människan

Nu har ett forskarteam lyckats återskapa en thymus i möss. Thymusen är ett litet organ som är mycket centralt i immunförsvaret, och som förtvinar när vi åldras. Fortfarande befinner sig forskningen åratal från att provas på människan, men det närmar sig trots allt.

Thymusens försämrade funktion är en stor del av orsaken till att vårt immunförsvar försämras med åldern. Vilket i sin tur både är farligt (allt fler äldre dör av enkla infektioner) och som orsakar en sämre livskvalitet för äldre.

Jag ser också en annan intressant artikel om hur immunförsvaret eventuellt skulle kunna hjälpas av så kallade p38 inhibitators, en redan existerande möjlighet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln