Ett första försök att hitta en kombinationsbehandling mot åldrandet

När man utvecklar läkemedel mot en sjukdom så försöker man ofta hitta en substans som ger effektiv bot, men detta kan vara svårt. I fråga om till exempel HIV så lyckades man först få stopp på sjukdomen genom att kombinera flera läkemedel som var och en för sig bara lyckades delvis med sin uppgift. Nu har ett initiativ startats som för första gången ska prova samma sak i fråga om åldrande. En kombinationsbehandling mot åldrandet, helt enkelt!

Forskarna ska  genom genterapi på möss ändra 11 gener som är kända för att förlänga livslängen och samtidigt ändra 8 gener som orsakar åldersrelaterade sjukdomar i olika delar av kroppen. De kommer jämföra dessa kombinationsbehandlade möss med möss där bara en enda av de 11+8 generna förändrats. På så sätt ska de kunna se om kombinationsbehandlingen är bättre än de enskilda delarna.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln