Företagen som vill hitta mediciner mot åldrande

För runt ett år sedan satsade Google en större summa på att grunda Calico, ett företag som säger sig arbeta med mediciner mot åldrande. Eftersom det handlar om Google så är Calico väldigt omtalat. Calico har nu tagit sina par första steg och det går att säga en del om deras strategi. Främst verkar den handla om att försöka bota sjukdomar som har ett samband med åldrande, snarare än åldrandet själv. För mig verkar detta vara en annan sak än att försöka boka åldrande, men lycka till ändå!

Ett mer intressant företag är Craig Venters Longevity Inc, som tänker prova vilka av de många kurer som redan visat effekt på djur som fungerar på människor. Big data är ett av hjälpmedlen. 

Alkahest, som just nu genomför en undersökning där de tar blod från unga och ger till äldre, är också högst intressanta. Om effekten är den samma på människor som på djur så kommer vi höra mer om dem.

Nature skriver om dessa och fler företag som vill bota åldrandet i sitt senaste nummer.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln