Diabetesläkemedel fungerar mot åldrande?

Metformin är ett läkemedel som används av många som drabbas av diabetes typ 2 (även kallat åldersdiabetes). Sedan flera år har det funnits studier som tyder på att det kan förlänga livet, och i höstas visade en studie att människor med diabetes levde längre än de som inte hade diabetes - sannolikt på grund av just metforminet. Det finns även fler exempel på positiva resultat.

Detta är ännu ett exempel på hur ett existerande läkemedel faktiskt kan visa sig ha positiva effekter på livslängd. Rapamycin och artemisinin har redan nämnts nyligen i bloggen, och antagligen håller flera läkemedelsföretag just nu på att gå igenom sina lager för att hitta någon ytterligare kandidat.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln