Fastande leder till bättre hälsa och skjuter upp åldrandet

En studie visade nyligen att fastande någon dag per vecka kan leda till bättre hälsa och sannolikt till ett längre liv. Principen är den samma som för träning, det vill säga att när man stressar kroppen så bygger man upp motståndskraften. What doesn't kill you make you stronger, så att säga. Intressant att notera är att studien visade en ökning i kroppen av uttrycket av genen SIRT3, som är känd för att förlänga livet hos däggdjur.

En annan studie visade också att det kanske går att äta lika mycket som vanligt, och lura kroppen att den äter mindre. Rundmaskars system för hur de uppfattar att de ätit kunde påverkas via något som heter AMPK, en molekyl som får kroppen att uppfatta energinivåer. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln