Ett projekt som ska ge hundar längre liv

Det finns en mycket stor mängd forskningsresultat som visar olika metoder som framgångsrikt förlänger livet på möss och råttor. Men däremot inga som visar att det går att förlänga livet på människor. Vilket sannolikt främst beror på att det inte går att experimentera på människor på samma sätt. Etiska hänsyn och människors längre livslängd lägger krokben.

Följden är att många människor inte är medvetna om att det idag finns många intressanta läkemedelskandidater som skulle kunna användas för att förlänga människors liv. Nu har några forskare kommit på ett sätt att ändra detta och öka medvetenheten. De ska genomföra vad de kallar Dog Aging Project, som syftar till att använda rapamycin för att visa att även större däggdjurs liv kan förlängas med enkla medel. Förhoppningsvis kan detta vara en bra metod. När människor erbjuds läkemedel med bevisad effekt på sitt husdjurs livslängd kanske de även börjar efterfråga samma sak till sig själva.

Den som vill donera till forskningen erbjuds att göra det på projektets hemsida.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln