Kaffedrickande skyddar sannolikt mot tidig död

Runt om på nätet finns det en lång rad olika webbplatser där man kan räkna ut vilken livslängd man statistiskt sett kan se fram emot. Av någon anledning så innehåller åtminstone två av de jag sett kaffedrickande som en faktor som drar ner den förväntade livslängden. Vilket är ganska märkligt, eftersom jag aldrig hört om någon forskning som säger något om att kaffe orsakar en tidig död.

Här om dagen såg jag att en journalist med hälsobakgrund hade gått igenom en del forskning på ämnet och kommit fram till att det snarare verkar vara så att kaffedrickande - åtminstone så länge det inte handlar om väldigt stora mängder - sannolikt snarare är ganska hälsosamt. Två stora metastudier har till exempel tydligen visat att kaffedrickande har ett samband med en minskad risk för en tidig död.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln