Fasta som metod för att åldras långsammare

På senare tid har det pratats allt mer om fastande som en metod till ett friskare och längre liv. Eventuellt kan fasta vara ett sätt att ge samma signaler till kroppen som vid en extrem minskning av kalorimängden. Något som visat sig leda till en längre livslängd hos de flesta organismer. Fastan har dessutom fördelen att den inte är lika svårt att klara av att stå ut med att genomföra.

Nyligen kom ett nytt forskningsresultat, i Cell Metabolism, som utforskar det här vidare. Det visar sig att en mängd olika markörer för åldersrelaterade sjukdomar visar en positiv utveckling vid regelbunden fasta. Det handlar om allt från cancer till inflammatoriska sjukdomar och immunsystemet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln