Försökspersoner klarade kraftig minskning av kalorimängd

Det kanske mest effektiva sättet att förlänga livet genom en livsstilsförändring är det som kallas kalorirestriktion, caloric restriction. Detta innebär att mängden kalorier man äter minskas kraftigt, och många har ifrågasatt om detta är möjligt för de allra flesta av oss. Det är helt enkelt en för krävande metod.

En ny studie har nu dock under två år låtit människor prova, och med viss förvåning kan jag konstatera att det faktiskt funkat riktigt bra.

Försökspersonerna var inte överviktiga från början, i övrigt var de vanliga människor. De fick äta 25 procent färre kalorier är normalt, vilket många klarade. De vägde 10,4 kg mindre vid studiens slut än vid dess början.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln