Är åldrandet en sjukdom?

Det är inte självklart för alla om man ska kalla åldrandet för en sjukdom eller inte. Det finns många som använder enkla förklaringar som inte alltid är så övervägda, som exempelvis att man ser åldrandet som något naturligt och därför inte sjukligt. Men egentligen måste de flesta sjukdomar sägas vara naturliga enligt de flesta definitioner av vad som är naturligt. Exempelvis fanns en sjukdom som cancer även före den moderna tiden, och vad kan vara mer naturligt än ett virus? Väldigt få argumenterar för att detta gör att vi inte ska behandla cancer eller vaccinera oss.

För den som är intresserad av den här diskussionen finns här en välargumenterad artikel som menar att åldrandet faktiskt är en form av sjukdom eller kanske snarare flera sjukdomar. Det finns dock även de forskare som argumenterar för att inte kalla åldrande för en sjukdom, och ett exempel på en artikel som driver en sådan linje är denna.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln