Hur dagens forskning om åldrande finansieras

En stor del av dagens forskning om åldrande sker i USA. Här är en genomgång av hur finansieringen av denna forskning ser ut. Det man kan konstatera är att mycket av pengarna kommer från staten och kanaliseras via stora, nationella myndigheter.

Det finns också stora summor som kommer från läkemedelsföretag, men här är storleken affärshemligheter och därmed okända.

Den finansiering som det är mest publicitet kring är den privata delen, vilket i sammanställningen visar sig vara under 10 procent av den totala summan. Att det är den mest uppmärksammade delen har nog delvis att göra med att en del privata stiftelser, exempelvis SENS research foundation, vill ha pengar av allmänheten och därför behöver marknadsföra sig.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln