Rapamycin utan biverkningar vid rätt dosering

Rapamycin har på senare år fått mycket uppmärksamhet som ett läkemedel som visat sig kunna förlänga livet, åtminstone med några år. Problemet är att det visserligen är ett godkänt läkemedel, men det har samtidigt allvarliga biverkningar. Nu har dock forskare kunnat utveckla en slags dosering som innebär att man använder rapamycin under en period och därefter gör ett uppehåll, och detta visar sig vara ett sätt att undvika biverkningarna. De har även kommit fram till att två liknande ämnen är bättre på att undvika biverkningar.

Precis som metformin nu är på väg att på allvar studeras som en metod för att skjuta upp åldrandet så tar därmed även rapamycin ett steg på vägen. Ett annat alternativ är naturligtvis också att i stället ta fram ett liknande ämne som fungerar på samma sätt, vilket exempelvis Novartis uppenbarligen arbetar med.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln