Kan genterapi stoppa åldrandet?

Genterapi har varit nästa stora grej sedan någon gång på 90-talet. Men har hejdats av strikta regler om säkerhet - inte minst efter ett dödsfall vid en tidigare behandling. Här är en intervju med vd:n för BioViva, ett företag som vill ta fram genterapibehandlingar mot åldrandet, men som hindras av lager och regler. Trots allt har de flera spännande koncept och har nyligen påbörjat säkerhetstester för två behandlingar - och vd:n Liz Parrish är själv försöksperson!

Det går så klart vara mer eller mindre optimistisk kring möjligheterna att hejda åldrandet och dess sjukdomar, men alldeles tydligt är i alla fall nuvarande regelverk inte anpassat för att stimulera forskare och läkemedelsföretag att ta fram nya behandlingar och ämnen som förebygger och hejdar åldrande.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln