Dataanalys gav nya ämnen som kan hejda åldrande

Genom att med hjälp av komplex dataanalys analysera existerande data från effekten av olika ämnen på mänskliga celler har forskare upptäckt flera ämnen som kan bromsa åldrandet. Några av ämnena fungerar ungefär som rapamycin, det vill säga genom att imitera kalorireduktion.

Sammanlagt elva ämnen identifierades, varav fem har testats på rundmaskar. De flesta av dem förlängde livet på maskarna, vilket tyder på att metoden fungerade.

Ett av ämnena är allantoin, som är en vanlig ingrediens i hudkrämer. Inte minst i hudkrämer som kallas anti-aging, även om det är svårt att tro att det finns någon koppling mellan detta och en effekt som syns inne i cellerna. Faktiskt verkar just detta ämne inte fungera riktigt på samma sätt som de andra, vilket är spännande. Nästa steg är att testa på däggdjur.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln