Senolytiska läkemedel mot åldrande

"Senolytic" eller den försvenskade varianten av samma ord "senolytiska" är något som väldigt få ens hört talas om. Det handlar om den rad av ämnen som visat sig rensa ut celler som gått in i viloläge, så kallad senescence. Ett sådant ämne skrev om för bara några veckor sedan. Nu har en blogg om åldrande, Fight Aging, publicerat en artikel om detta och även beskrivit betydelsen av denna och liknande forskning på ett bra sätt.

För de som menar att åldrande enbart är en ansamling av skador som kan repareras, ungefär som en gammal bil kan renoveras till nyskick, så är detta den enda framkomliga vägen. Vi andra, som tror att åldrandet åtminstone delvis är styrt från ett mer centralt håll i kroppen, ser metoden som en av flera möjligheter. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln