Kalorireduktion leder till sämre immunförsvar hos möss

I en studie från Leiden University visar det sig att möss som äter 30 procent mindre kalorier än normalt får ett mindre aktivt immunförsvar. Kanske är detta ett av skälen till att möss, till skillnad från många andra djur, inte får en lika radikal livsförlängande effekt av kalorireduceringen.

De senaste åren har vi fått se en debatt om huruvida de båda studier som gjorts på apor har visat på någon livsförlängande effekt över huvud taget av att äta radikalt färre kalorier. Studien om immunförsvarsproblemen är ytterligare något som gör att man kan fundera över om detta är en behandling som är intressant att ens fundera på. 

Samtidigt finns det studier som visar att till exempel fasta ger positiva effekter på människor, och det finns även studier där man testar olika ämnen som sägs utnyttja samma mekanismer - men utan att minska hur mycket man äter. Kanske är detta en mer framkomlig väg för framtida forskning.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln