Stamceller botade åldrade ben hos möss

Stamceller botade åldersrelaterad osteoporos hos möss, i en studie från University of Toronto och Ottawa Hospital. En enda injektion av mesennchymala stamceller (MSC) räckte för att osteoporosen i stort sett fullständigt kunde tas bort och benen föreföll unga.

Detta är en åkomma som åstadkommer uppskattningsvis 8,9 miljoner frakturer varje år. Ett fall som orsakar en fraktur är en vanlig början i en utförsbacke som för många äldre slutar med döden.

Det pågår redan studier med stamceller på människor som författarna nu ska komplettera med mätningar av hur deras ben har påverkats. Därefter går det att avgöra om det finns anledning att börja fundera på studier på människor inom fem år, säger forskarna.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln