Försök att ena olika teorier om åldrandet

De mest etablerade teorierna kring åldrande går ut på att evolutionen inte gynnar åldrandet, utan att den är en bieffekt eller helt enkelt inte intressant för evolutionen. Men det finns även de som menar att evolutionen gynnar ett program som sätter igång åldrandet. Orsaken skulle vara att en art som inte åldras inte heller förändras genetiskt, inte utvecklas och därmed i det långa loppet inte klarar konkurrensen. Sedan finns det även en rad teorier som inte fokuserar lika mycket på åldrandets funktion utan mer på hur den verkar. Denna flora av teorier är svåra att få ihop och kanske är det så enkelt att de alla har sina poänger. Detta är i alla fall utgångspunkten för en artikel av Vadym N Gladyshev som nyligen publicerades i Aging Cell

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln