Vilka kända ämnen motverkar faktiskt åldrandet?

Ett rigoröst experiment utförs sedan 11 år av National Institute of Aging (NIA). 30 olika ämnen och dess effekter på åldrande testas på möss och dessutom utförs parallella experiment av tre olika grupper av forskare. Detta gör att forskningen borde ge mer tillförlitliga resultat än vad som är normalt.

Bland de förvånande resultaten hittills är att metformin inte visade på några signifikanta effekter. De ämnen som däremot faktiskt visat resultat är aspirin, NDGA (nordihydroguaiaretic acid), rapamycin, acarbose, methylene blue, protandim och 17-α-estradiol. Det ska dock sägas att effekterna var relativt små, även om rapamycin gav ganska god effekt. 

Läs en intressant genomgång av resultaten här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln