Åldrande orsakar reumatism

Forskare vid Mayo Clinic har nu kunnat visa att den vanligaste formen av reumatism orsakas av celler som hamnat i viloläget senesence. Antalet celler i senesence i kroppen ökar med åldern och är förknippat med många ålderssymtom. Att senesence visar sig orsaka reumatism kan leda till att det kommer forskas mer om behandlingar som kan förhindra senesence eller som kan rensa ut celler i senesence ur kroppen. Behandlingar som alltså kan motverka åldrandet i stort. 

De som läser den här bloggen regelbundet vet att det redan finns relativt långt gångna förslag på hur man kan behandla dessa celler, och det finns även de som menar att senesence är den mest centrala delen av åldrandet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln