Förstörs vårt åldrande DNA av transposoner?

Transposoner, är det något som har med åldrande att göra? Forskare vid Brown University menar att det är möjligt och till och med troligt. De har undersökt hur bananflugor när de blir äldre får allt fler transposoner som hoppar omkring och sätter in sig själva i flugornas DNA. Detta är något som ökar exponentiellt med åldern och som dessutom visar sig minska om flugorna får mindre att äta - något som stämmer med forskningsresultat om att åldrande motverkas av kalorireducering.  

Att transposoner är en del av vårt DNA är något som varit känt i decennier, och de har sagts ha en positiv effekt i att de kan orsaka mutationer som bidrar till evolutionen. Men de har också visat sig kunna orsaka en rad genetiska sjukdomar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln