Jakten på ett piller som kan härma de goda effekterna av träning

Träning har en rad positiva effekter, inte minst sådana som har med åldrande att göra. De som tränar regelbundet lever också flera år längre. Men problemet är att långt från alla lyckas klara av att genomföra något träningsprogram att tala om. Därför finns det goda skäl att försöka hitta sätt att ersätta träningen med en behandling som ger samma effekt.

Den viktigaste effekten av träning är att den sätter igång fettförbränningen. Vi vet idag att det finns ett protein som blockerar att de gener uttrycks som sätter igång fettförbränning om vi inte tränar. Att blockera det här proteinet borde därför vara en framkomlig väg.

Just detta gör ämnen som kallas HDAC inhibitor, men dessvärre når de bara delvis samma effekter som träning. Detta enligt forskning som nyligen publicerades i Cell. Effekterna är ändå så pass intressanta att det finns skäl att tro att det kommer komma mer spännande resultat på området. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln