Möjligt förebygga Alzheimers genom att rena åldrade celler

I samband med att vi åldras ansamlas en mängd oönskade proteiner i våra celler. En artikel i FASEB Journal visar nu att om dessa rensas ut från åldrade celler går det att undvika Alzheimers och andra sjukdomar som orsakas av inflammation. 

Idag menar många att Alzheimers sätts igång av en inflammatorisk process, där immunförsvaret har en roll. Proteiner i neuronerna i hjärnan som kommer med åldrandet får immunförsvaret att reagera, och det är denna reaktion som leder till de symtom vi kallar Alzheimers sjukdom.

En preventiv behandling av dessa proteiner skulle kunna förebygga en rad sjukdomar såsom Parkinsons och stroke, eftersom de alla har kopplingar till inflammation i hjärnan.

Mer information i artikel i Science Daily.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln