Ämne i blodet får hjärnan att åldras 

Forskare vid Stanford University har hittat ett ämne, VCAM1, som finns i blodet hos äldre personer och som gör att åldrandet påskyndas. Forskarna kunde blockera ämnet hos mössen som användes i försöket och såg då en rad positiva effekter.

Tidigare studier har visat att äldre personers blod kan ha en starkt negativ effekt och kan bland annat skada organen i kroppen. Studier då äldre personer får yngres blod har visat på positiva effekter.

VCAM1 är ett protein som finns i ungefär 30 procent högre mängd hos personer över 65 års ålder. Yngre möss som injiceras med ämnet får bland annat mer inflammation i hjärnan och synapserna slutar bilda nya kontakter i samma utsträckning. 

Nu ska det göras mer forskning på ämnet, och målet är att så småningom kunna göra försök på människor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln