Nyupptäckt signalsystem för vilande celler involverat i åldrandet

Forskare vid University of Queen Mary i London har upptäckt ett protein som kan ha stor betydelse för åldrandet. Detta protein, integrin beta 3, uttrycks i stor mängd i celler i det åldersrelaterade vilostadiet senescence. Proteinet kan vara en del av de inflammationskapande signaler som skickas ut av dessa celler. 

Särskilt intressant är det faktum att det finns ett godkänt läkemedel, cilengitide, som fungerar mot just integrin beta 3. Detta läkemedel är avsett att motverka vissa typer av cancer, men kan även minska inflammation. Det senare tyder på att proteinet är inblandat i just den mekanism som gör att celler i senescence orsakar inflammation.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln