Nytt företag ska testa Rapamycins effekt på immunförsvarets åldrande på människor 

För ett par år sedan genomförde läkemedelsjätten Novartis ett försök som visade att ett ämne som är besläktat med Rapamycin kunde förbättra människors immunförsvar när de blir äldre. Nu har Novartis sålt sitt forskningsprogram till ett nytt företag, resTORbio, som ska fortsätta forskningen. 

Eftersom Rapamycin förlänger livet på möss med ca 25 procent är detta så klart intressant. Sannolikt är inte livslängdsförlängningen den samma hos människor, men även 10 procent vore förstås välkommet.

Forskningen ska även fortsättningsvis handla om att förhindra att immunförsvaret försämras i samband med åldrandet, meddelas i en intressant artikel om det nya företaget och dess forskning. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln