Ungt bajs ger längre liv åt fiskar

Det har nu ett tag talats om att tarmfloran har betydelse för livslängden. En artikel som just publicerats visar nu att åldrade fiskar som fått äta yngre fiskars bajs lever längre. Detta verkar bekräfta att det kan finnas en funktion i tarmfloran som påverkar livslängden.

Fiskens livslängd blev 40 procent längre, men det ska sägas att det handlar om en fiskart som lever ovanligt kort tid. Den har därför sannolikt också en större potential till förlängd livslängd än många andra arter. Detta skiljer sig också från till exempel människan som i jämförelse med närbesläktade arter lever länge. Detta sagt i fall någon mot förmodan hade börjat fundera på lite experimenterande där hemma... 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln