Cannabis föryngrade möss hjärnor

Nature har publicerat forskning från University of Bonn och The Hebrew University i Jerusalem som visar att THC, den aktiva ingrediensen i cannabis, kraftigt förbättrade kognition och minne hos äldre möss. 

Mössen testades bland annat på orienteringsförmåga och förmågan att känna igen andra möss. Detta är förmågor som normalt försämras hos möss när de åldras. Med hjälp av THC kunde de dock prestera lika bra som unga möss. 

Forskarna kunde även se att förmågan att bilda nya kopplingar mellan nervceller förbättrats. Det kan även vara intressant att veta att dosen THC som användes var så låg att mössen inte upplevde något rus. Forskarna ska nu gå vidare med studier på människor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln