Allt fler självmedicinerar mot åldrandet 

Det är en trend på senare år. Vi ser allt fler exempel på personer som märker att de börjar bli äldre, känner att de blir svagare och därför söker efter något sätt att motverka åldrandet. Det de hittar på nätet är inte bara det vanliga kvacksalveriet, utan i allt större utsträckning godkända läkemedel som har en rimlig chans att i viss mån försena åldrandet. 

Några exempel på läkemedel som kan köpas på nätet är rapamycin, NR (som ökar NAD+) och metformin. Dessa fungerar alla på olika sätt i kroppen och kan därför eventuellt komplettera varandra. Det är troligt att dessa behandlingar kan göra att man statistiskt sett får några års extra livslängd, men någon dramatisk förändring är det inte tal om.

Eftersom självmedicineringen inte ingår i någon vetenskaplig studie som använder en trovärdig metod så kan vi dessvärre inte använda oss av dessa föregångares erfarenheter för att säga något om hur väl läkemedlen fungerar. Men hade jag varit 65+ idag så hade jag definitivt provat, för så pass gott stöd finns det redan nu. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln