Forskning ska återställa den inre strukturen hos äldre

En annan rubrik hade kunnat vara "Forskning siktar på att ta bort tvärbunden glucosepane", men det känns kanske inte lika spännande? Hur som helst så är det precis detta som forskarna försöker åstadkomma. Speciellt eftersom dessa orsakar många åldersförändringar.

Tvärbundningar är kopplingar mellan molekyler som gör ett material starkare, men i kroppen finns det dessvärre gott om oönskade sådana kopplingar, bland annat i den så kallade extracellulära matrixen. Dessa kopplingar bidrar bland annat till oflexibla blodkärl, gör skelett och brosk sköra och gör huden mindre elastisk. 

SENS Institute finansierar med hjälp av frivilliga bidrag denna forskning, som alla alltså kan bidra till. Spiegel Lab på Yale University utför forskningen. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln