Hur väl fungerar rapamycin mot åldrande?

En forskningsgenomgång i Aging visar nu hur möss kanske framför allt slipper en förtida död med hjälp av det på senare år omtalade läkemedlet rapamycin. Däremot är medellivslängdsförlängningen i en metastudie fastställd till i relativt blygsamma 13 procent.

Det ska dock sägas att i ett med att det handlar om att en mängd forskning slagits ihop så kan mycket väl det optimala sättet att ge rapamycin ge betydligt bättre resultat. Vad som händer är hur som helst, enligt metastudien, alltså att mössen verkar hålla sig friska längre. En fölängd healthspan, mer än en dito lifespan. Framtiden får utvisa om de mer positiva studier som vi sett går att replikera. Liksom vi också får se om resultaten visar sig hålla även hos människor. Eftersom rapamycin är en ett godkänt läkemedel kommer vi garanterat se forskningsresultat på det här området relativt snart.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln