NAD+ visar positiva effekter i studie på människor

Företaget Elysium Health har nu ett tag sålt sitt Basis, ett tillskott som är avsett att motverka åldrandet. Basis ska bland annat öka mängden NAD+ i kroppen, vilket har en del positiva effekter i kroppen såsom förbättrade DNA-reperationer och även visat sig förlänga livslängden på möss.

Nu har en ny studie publicerats i Nature. I denna visar det sig att Basis (även kallat NRPT) har en del positiva effekter såsom en klart ökad mobilitet, mätt i förmåga att gå i sex minuter och att resa sig från en stol. Men det verkar även finnas en risk att öka kolesterolhalten i blodet. 

Fler studier kommer säkert, men redan nu kan vi nog säga att det verkar relativt lovande - men inte revolutionerande. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln