Ung plasma förbättrar leverfunktion - nya mekanismer upptäckta

De senaste åren har det rapporterats mycket om något som kallas parabiosis, vilket i samband med åldrandet handlar om att byta ut blodet hos en äldre individ med blodet hos en yngre. Det har då visat sig att den äldre mår bättre på en rad olika sätt som handlar om åldrandet. Frågan är då varför? Nu har forskare sett att blodplasma från unga leder till förbättrad leverfunktion via autofagi. Detta är en process som återanvänder material, bland annat organeller, i cellerna.

Kanske är detta ett sätt att hitta nya metoder för att påverka åldrandet. Samtidigt så har de senaste årens försök med blodtransfusioner från unga människor till äldre inte visat på dramatiska resultat. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln