Signalpartiklarna som är centrum för åldrandet

Dessvärre är detta inte alls en bild på vesiklarna men däremot en fin bild ändå! Dessvärre är detta inte alls en bild på vesiklarna men däremot en fin bild ändå!

De signaler som skickas runt i blodet har på senare tid fått mycket uppmärksamhet för att de påverkar åldrandet. En del av detta, som kanske borde få mer uppmärksamhet, är så kallade extracellulära vesiklar

Dessa är små partiklar som skickas ut av cellerna för att ge signal till andra delar av kroppen. De har på senare tid bland annat visat sig vara viktiga inom det som kallas SASP, de ämnen som skickas ut av celler som hamnat i vilostadiet senescence. SASP bidrar till såväl cancer som inflammation, men även andra delar av åldrandet drivs på. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln