Ny startup satsar på att föryngra hundar

George Church, en av de mest kända åldrandeforskarna, satsar nu på en behandling av hundar. Den Harvardbaserade forskaren menar att detta är ett praktiskt sätt att snabbare få fram en behandling mot åldrande som sedan kan användas även för människor.

Det nya startupföretaget, Rejuvenate Bio, satsar på att använda genterapi med CRISPR för att göra vissa raser av hundar mer långlivade. Hundar lever som bekant bara något tiotal år, vilket gör att det går att få relativt snabba data om hur behandlingen fungerar. Dessutom i en art som är relativt lik människan. En väsentlig fördel med test på hundar är också att det går att få fram en produkt som någon vill betala för - hundägarna. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln