Senolytics föryngrade möss

Läkemedelstypen senolytics visar fortsatt på mycket goda resultat. Nature publicerar nu en studie där forskare kunde visa att möss åldrades när de planterade in celler som var åldrade och hamnat i senescence-stadiet. När de sedan använde senolytics återfick de sin tidigare funktion. Detta ledde till att mössen levde i genomsnitt 36 procent längre.

Studien kan knappast sägas visa några överraskande resultat, men stärker ytterligare tesen att det kan vara fördelaktigt att rensa ut celler i senescencestadiet. En mängd startups har nu bildats som på olika sätt ska undersöka detta för att så småningom avgöra om det går att åstadkomma en behandling som fungerar även för människor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln