Imponerande resultat av senolytisk behandling

Ett av de många företag som nu utvecklar så kallad senolytisk behandling (senolytics) är Oisin Technologies. Dessa har nu visat upp preliminära resultat från sin musstudie - och resultaten är mycket imponerande. 

Data visas från möss som är ungefär 2,5 år gamla, vilket är en hög ålder för möss. Detta syns också på att 60 procent av de möss som fått placebobehandling hunnit dö. Av de som fått den bästa av Oisins behandlingar lever idag nära 90 procent. En stor skillnad i medellivslängd är alltså att vänta från studien.

Företaget använder en metod som slår ut senesenta celler, det vill säga celler som hamnat i en inflammationsskapande stadie. Behandlingen är en form av genterapi, vilket också kan vara ett av skälen till att den är så pass effektiv. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln