Framgång mot Alzheimers i ny studie

De senaste decennierna har det gjorts stora framsteg mot hjärt- och kärlsjukdomar och vissa typer av cancer. Under de senaste åren har allt fler cancertyper blivit behandlingsbara. Men Alzheimers sjukdom finns det knappt något alls att göra åt. Nu presenteras för första gången en studie som faktiskt visar ganska goda resultat för patienter med Alzheimers

Det som är så positivt är att det rör sig om en stor fas 3-studie på människor. Behandlingen skulle alltså kunna användas kliniskt om bara några år, även om det är långt från säkert att det blir så. Positivt är också att det som mäts i studien är hur väl människor klarar sig i sin vardag och att det handlar om att behandla sjukdomen redan i ett tidigt stadie. Människor som får den här behandlingen kan alltså leva mer normalt under en längre tid.

Det ska dock sägas att det handlar om att symtomen på sjukdomen ökar 61 % mindre än placebo, men att sjukdomen ändå går framåt. Bara i en lägre takt. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln