Naturligt preparat som stimulerar autofagi

Ett ämne som används i traditionell kinesisk medicin, 4,4′-dimethoxychalcone (DMC), visar sig nu ha effekt på aspekter av åldrandet. Ämnet stimulerar autofagi, som är en cellprocess där organeller och proteiner i cellerna bryts ned och delvis återanvänds. Autofagi har visat sig vara en process som minskar i samband med åldrandet, och som stimuleras av flera av de ämnen som på senare år ha visat sig ha en effekt (om än måttlig) på åldrandet. Eftersom preparatet redan finns tillgängligt att köpa så kan det eventuellt vara något att fundera på att använda så länge som det inte finns mer effektiva behandlingar mot åldrandet. 

Ämnet finns i växten ashitaba, som alltså använts i Kina och Asien länge. Den har påståtts ha en mängd goda effekter, men de flesta har provats utan att några särskilt positiva effekter kunnat visas. Nu kanske växten trots allt visar sig ha positiva effekter i fråga om autofagi, men detta har dock ännu inte visats på människor ännu.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln