Ny metod för att återskapa ett åldrat immunförsvar

Immunförsvaret blir allt mer nedsatt med ökad ålder, vilket inte bara gör att det är svårare att hantera infektioner utan även kan leda till ökad risk för cancer. En del av problemet är att thymus (brässen) blir allt mindre aktiv och krymper i samband med ökad ålder. Nu har forskare från universitetet i Pécs, Ungern, använt så kallade exosomer för att återaktivera thymus hos möss. 

Exosomer är en slags partiklar som utsöndras av cellerna. Vi vet ännu inte om samma metod fungerar på människor, utan det får ytterligare forskning visa. Just nu pågår även annan forskning för att bygga upp thymus så förhoppningsvis är det åtminstone någon av behandlingen som visar sig fungera. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln