Vad kan motverka åldrandet?

Idag finns den första generations behandlingar mot åldrande på marknaden. Mest intensivt har olika metoder för att återställa nivåer av NAD+ marknadsförts. Men fungerar de och deras konkurrenter? Vad har de för för- och nackdelar? Detta ska Forever Healthy undersöka och göra guider om, är det tänkt.

De har nu publicerat sin första genomgång, och det är just NAD+ de riktar in sig på. Deras slutsats låter rimlig, nämligen att detta är något som kan ha en positiv men liten effekt hos de äldre, medan de av oss som är yngre eller medelålders kan riskera att få bieffekter som överväger fördelarna.

Sannolikt kommer nästa generations behandlingar vara mer intressanta. Till exempel senolytiska läkemedel, som nu testas i fas 2-studier på flera håll. Resultaten förväntas publiceras under 2020.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln