Föryngrade musögon med epigenetik

En rad kända forskare inklusive George Church, David Sinclair, Vadim Gladyshev och Steve Horvath - alla kända inom åldrandeforskning - presenterade nyligen en ny studie där de använde epigenetik för att föryngra möss ögon. I studien använde de tre olika ämnen för att få ögat att reparera sig själv. Ögonen var skadade av antingen yttre skador eller ålder, och oavsett vilket kunde det reparera sig. Kontentan är att detta är ett exempel på hur epigenetiska förändringar, alltså hur olika gener i cellen uttrycks förändras med åldern, kan vara en orsak till åldrandet. Frågan är nu förstås om det även går att använda den här metoden på människor och på andra delar av kroppen. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln